CHICKPEAS WITH SPINACH AND EGGPLANT
Servings
6-8
Denne ret af kikærter med aubergine er meget alsidig. Den smager godt kold, lunken og varm.
It fits a salad of orange slices sprinkled with salt, olive oil and a bit of cinnamon. It is great with a pilaf and a bowl of Greek yoghurt, and if there is to be real party it also goes with a roast leg of lamb. Set the lamb in the oven while the chickpeas cook.
The chickpeas will keep fine for a few days in the fridge, so they can also easily be prepared a few days before they are eaten. The aubergines will also keep fine, but the spinach should be eaten the same day it is cooked. This recipe was shared with us by Camilla Plum.
Ingredients
- 250 g tørrede kikærter
- 500 g frisk spinat
- 3 auberginer
- 2 store rødløg
- 1 helt overskåret hvidløg
- 1 saltet citron
-
1 tablespoons grated turmeric
-
1 spsk. spidskommen
-
1 tsb ĀŠĀ coriander seeds
-
1 tørret chili
-
2 spsk. salt
-
1 tsk. stødt sort peber
- 1/2 dl olivenolie
Directions
- Kikærterne skal i blød dagen før. Hvis det ikke lykkes, kan de godt koges uden iblødsætning, det tager bare 30-45 min. længere.
- Hak løgene groft, skær auberginerne i tynde skiver på langs. Hak den saltede citron og fjern alle kerner.
- Varm en meget tykbundet gryde op med olien. Steg løget blødt og brunt og tag det op. Varm gryden op igen. Kom først koriander, så spidskommen og til sidst chilien i og rist i ca 20 sek, eller til det dufter godt og krydret. Hæld kikærter, løg, de halve hvidløg og de stegte løg i. Kom frisk vand i gryden til det dækker og kog op. Kom salt og peber i. Nu kan man enten koge kikærterne færdige i gryden, i så fald skal den stå på absolut laveste varme, og med et meget tætsluttende låg.
- Alternativt kan man hælde dem op i en stegeso med låg eller et ildfast fad med folie over og stille dem i ovnen ved 150 grader. I begge tilfælde skal de have 3-4 timer, alt efter hvor friske ærterne er.
- Hold øje med at de ikke koger helt tørre, tilsæt vand så de hele tiden ligger og bobler i en aromatisk sauce. Når de er møre og saftige, smager man til med salt, måske lidt citronsaft, og hvis man synes, et drys tørristet, grovknust spidskommen.
- Imens kikærterne mørner til, kan man stille en lammekølle i ovnen. Den skal have en time pr kilo ved 150 grader. Kikærterne er så krydrede at der ikke skal mere til end lidt salt og peber gnedet ind i kødet.
- Auberginerne steger man på en pande i olivenolie til de er møre og brune. Spinaten skyller man meget grundigt, og blancherer den i en stor gryde saltet vand, lige før man spiser. Den skal bare ned i det kogende vand, koge op og så op igen.