OVNBAGTE SØDE KARTOFLER MED DUKKAH OG TAHIN DRESSING
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
2
Ingredients
- 4 små søde kartofler
- 2 spsk. olie
-
2 spsk. Dukkah
- Bredbladet persille
-
Flagesalt
- 1 dl. Tahin
- Saften fra 1⁄2 citron Vand
-
salt
Tahin dressing:
Directions
- Forvarm ovnen til 200 gr.
- Skrub de søde kartofler og skær dem i både. Skræl kartoflerne, hvis de ikke er økologiske. Bland kartoffelbådene med olie, Dukkah og salt og fordel dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i Ca. 1⁄2 time eller til de er møre indeni og sprøde udenpå. Vend dem gerne undervejs.
- Til dressingen blandes tahin og citronsaft. Du vil opleve at tahinen tykner. Dette er helt normalt og sker altid når væde blandes i tahin. Tilsæt nu vand lidt af gangen, indtil den ønskede konsistens på dressingen er opnået. Smag til med salt.
- Når kartoflerne er færdigbagte drysses de med bredbladet persille, tahindressingen og evt. lidt Dukkah.
- Server med lidt ekstra tahindressing til at dyppe kartoflerne i.
- Dejligt tilbehør til ovnbagt laks, kylling, lam og falafler med en grøn salat og en skive brød.