GRYDESTEGT KYLLING I KLASSISK TAGINE-SAUCE
Personer
4
Skyd genvej til simremad på en hverdagsaften og server en lækker grydestegt kylling med masser af grøntsager og en skøn aroma. Du kan skrue op og ned for styrken i saucen ved at tilsætte mere eller mindre chili. Som opskriften er nu, har den en smule bid, men uden at brænde.
Ingredienser
- 500 gram tomater
- 1 dåse flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
-
1 tsk chili efter smag
-
1 tsk ĀŠĀ stødt sød paprika
-
0,5 tsk ĀŠĀ stødt allehånde
-
1 ĀŠĀ kanelstang
- 50 gram abrikoser
- 1 tsk sukker
- 1 hel kylling
-
4 spsk. ĀŠĀ Ras-el Hanout
- 1 spsk. tomatpure
- 2 tsk. Salt
- 50 gram rosiner
- 2 dl vand
- Olie til stegning
- 20 gram pinjekerner
- 1 pakke perle-couscous
- 1 bdt. frisk koriander (kan udelades)
Saucen:
Kyllingen:
Tilbehør:
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og tomaterne groft. Kom begge dele op i en tykbundet gryde sammen med chili, paprika, allehånde, kanelstang og hakkede abrikoser. Svits af.
- Tilsæt sukker og tomater på dåse. Kog op og lad simre. Smag til med salt og peber og tilsæt en smule vand hvis saucen bliver for tyk. Stil til side.
- Rens kyllingen for eventuel indmad og skær den ud i serveringsklare stykker.
- Bland Ras-el Hanout, tomatpure og 1 tsk. salt sammen og gnid kyllingestykkerne med krydderiblandingen.
- Varm en stor pande med olie. Brun kyllingen og kom herefter tomatsaucen ved og evt vand så kyllingen næsten er dækket. Skru ned for varmen og lad simre under låg i 40 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
- Tjek undervejs og tilsæt evt. mere væske.
- Kog perle-couscous efter anvisning på pakken.
- Varm en tør pande op og rist pinjekernerne til de tager farve. Tag straks af panden og stil til side.
- Server kyllingen med perle-couscous og drys med pinjekerner og koriander.