Det klassiske tilbehør til blandt andet Chili Con Carne.
Ingredienser
- 3 store avocadoer
-
1/2 tsk. ĀŠĀ chilipulver (eller mere, hvis du ønsker en stærkere guacamole)
-
1 tsk. ĀŠĀ paprikaflager
- 1 ½ dl creme fraiche
- ½ dl olivenolie
-
2 tsk. ĀŠĀ salt
- 1 finthakket rødløg
- 3 fed hvidløg
- saft af 1-2 lime
- 1 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
- Flæk avocadoerne og skab frugtkødet ud med en ske. Hak løget meget fint på et bræt. Læg hvidlægsfeddene på brættet. Kus feddene med den brede side af en stor kniv. Pil de sive hinder af. Drys saltet over hvidløgsfeddene og knus videre med kniven til det er helt moset.
- Pres saften af limen på en citronpresse. Klip den grønne pels af korianderen. Hak den på brættet med en kniv. Det skal ikke være alt for finthakket. Gem lidt kviste til pynt.
- Rør det hele sammen. Lad det trække i en halv time, rør igen og smag til. Tilpasset fra en opskrift af Camilla Plum.