MEXICANSK INSPIRERET VARM CHOKOLADE MED TONKABØNNE OG ANCHO CHILI
Personer
4
En krydret version af varm chokolade lavet på 70% mørk chokolade, som giver en fyldig og rig smag.
Vi har brugt Tonkabønne i stedet for vanille, men hvis du ikke har tonkabønner kan 1⁄4 tsk. vanillepulver eller kornene fra en vanillestang bruges i stedet.
Ingredienser
- 4 kopper
- 1 liter mandelmælk
- 100 gr. 70% chokolade brækket i mindre stykker
- 1 tsk. stødt Sri Lanka kanel
- 1⁄2 revet Tonkabønne
-
1⁄4 tsk. Ancho chilipulver
- 3 spsk. Agave sirup
Fremgangsmåde
- Hæld mandelmælken i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser og opvarm ved lav varme, imens du pisker med et lille piskeris til chokoladen er smeltet. Blandingen skal være rygende varm men må ikke koge, i så fald risikerer chokoladen at brænde på.
- Server i krus med flødeskum, revet chokolade og evt. marshmallows på toppen.