Vi elsker denne opskrift på glögg - den perfekte krydrede og varme drik til vinterens kolde måneder. Vores helt egen glögg krydderiblanding består af kanel, kardemomme, appelsinskal, stjerneanis, nelliker og allehånde. Alle ingredienser er selvfølgelig økologiske.
Ingredienser
-
½ pose ĀŠĀ glögg-krydderier
- 15 skiver frisk ingefær
- 3 usprøjtede appelsiner
- 0,5 liter klar æblejuice
- 1-2 dl rosiner
- 8 hakkede, tørrede abrikoser
- 50 g flækkede, smuttede mandler
- 1 flaske hvidvin
Fremgangsmåde
- Lad rosiner og abrikoser trække i 2 dl af hvidvinen (hvis der skal være lidt mere knald på, kan de trække i 1dl lys rom og/eller 1 dl calvados).
- Skær appelsinerne i skiver og kog dem i ca. en halv time i æblejuicen sammen med krydderierne og ingefæren.
- Lad juicen afkøle og si krydderier, appelsin og ingefær fra.
- Tilsæt mandler, hvidvin og blandingen af rosiner og abrikoser. Varm glöggen op under låg til drikkeklar temperatur og servér glöggen. Undgå at bringe det i kog.