CITRUSLEMONADE
Citruslemonade er en frisk og syrlig sommerdrink, der kan nydes på varme dage eller til en festlig lejlighed. Det er en meget koncentreret limonade, beregnet til at fortynde med vand, bobler eller vin. Server i glas med de friske, plukkede blade af resten af urterne og masser af isklumper. (Til 1 liter lemonade)
Ingredienser
-
1 stængel ĀŠĀ citrongræs
- 600 g rørsukker
- 1 l vand
- 2 friske/frosne limeblade
- fintrevet skal og saft fra 5-6 citrusfrugter (citron, lime, bergamotte, metta – du vælger)
-
En knivspids vaniljepulver
-
3 håndfulde friske blandede blade af citrontimian, citronverbena eller citronmelisse (Du kan også bruge ĀŠĀs tørrede citronverbena.)
Fremgangsmåde
- Hak citrongræs meget fint og kog en lage af sukker, vand og citrongræs. Hæld den kogende lage over citrusskaller og de fleste af urterne - gem lidt urter til pynt i selve limonaden.
- Lad det køle af.
- Når lagen er kold, blandes den med citrussaft. Lad det trække nogle timer, gerne til dagen efter.
- Det er en meget koncentreret limonade, beregnet til at fortynde med vand, bobler eller vin. Server i glas med de friske, plukkede blade af resten af urterne og masser af isklumper.