
Kartoffel fritter med Baharat og friske urter.
En vegetarisk irakisk/jødisk ret, der traditionelt serveres som en let frokost. Smager også dejligt som en snack med yoghurt dip med tahin, citron, chili og salt.

Ingredients
- 500 gr. bagekartofler
- 1 mellemstort fintrevet løg
- 4 fintskåret forårsløg
- 2 æg pisket let sammen
- 1 god håndfuld bredbladet persille
- 1 god håndfuld frisk koriander
- 4 spsk. hvedemel
- 2 tsk. Baharat
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. sød paprika
- 1⁄2 spsk. groft salt
- 1⁄2 tsk. groftkværnet sort peber
- Ca. 1 dl. vegetabilsk olie til dybstegning
Directions
- Bag kartoflerne, med skindet på, i en 185° varm ovn i ca. 1 time, indtil de er helt bløde når der stikkes i dem.
- Pil skindet af kartoflerne og mos dem groft. Riv løget fint og pres så meget væde ud af dem, som muligt.
- Tilsæt alle ingredienser til de moste kartofler, og bland det hele godt sammen. Lad gerne kartoffelblandingen hvile i køleskabet i en times tid, for at det hele samler sig og smagene får mulighed for at udvikle sig.
- Varm olien op i en dyb pande til middelhøj varme. Form kartoffelblandingen til runde, flade fritter og steg dem i 2 - 3 min. indtil de er gyldne og sprøde.
- Serveres imens de stadig er varme med et drys havsalt på toppen.