Shakshuka betyder 'sammenblanding' og er en klassisk mellemøstlig og nordafrikansk ret, som typisk spises til morgenmad. I Israel anses den som en nationalret. Retten er enkel og nem at lave og er også meget velegnet som frokostret. I denne opskrift er brugt en mild chilipulver, men hvis du ønsker mere styrke kan Cayennepeber bruges. Vi har også krydret med kanel for at give retten lidt varme.
Ingredients
- 1 mellemstort løg
- 1 1⁄2 rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 600 gr. hakkede tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 1⁄2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. røget paprika
- 1⁄2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. Jamaican Bell chilipulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 1/2 tsk. groft salt
- 1⁄2 tsk. stødt sort peber
- 5 æg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk koriander
Directions
- Skær løg og peberfrugt i mindre tern og hak hvidløgsfedene fint.
- Varm olien op i en støbejernspande.
- Steg løg og peberfrugt indtil løgene er gennemsigtige og tilsæt nu hvidløget. Steg et par minutter inden alle krydderierne tilsættes, på nær salt og peber.
- Steg igen et par minutter og tilsæt nu de hakkede tomater.
- Bland det hele godt og lad simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
- Lav 5 små fordybninger i tomatsaucen og slå æggene forsigtigt ud i hvert af hullerne. Der skal helst ikke gå hul på æggene.
- Lad shakshukaen simre under låg indtil æggehviderne har sat sig og æggeblommerne stadig er flydende.
- Hvis det går for langsomt med at æggehviderne sætter sig kan man sætte panden i ovnen ved 175°. Det skulle fremskynde processen. I så fald er det vigtigt at bruge en støbejernspande.
- Drys shakshukaen med hakket bredbladet persille og frisk koriander. Man kan også smuldre lidt fetaost over.
- Server med et godt stykke brød til.