POLSK 'KEKS' FRUGTKAGE
"Polsk 'keks' er en kage, der tager mig direkte tilbage til min barndom. Denne jule/nytårskage ville altid være på vores julebord og også gerne lang tid efter jul. Den er nemlig bedst 1-2 dage efter den er bagt og den holder sig godt, hvis den er pakket i film og opbevaret et køligt sted. Min mor bager altid flere ad gangen.
Den er lækker med en kop varm te, et glas varm mælk eller, hvis du ikke har noget imod de ekstra kalorier, med et tyndt (eller tykt) lag smør på en skive :-) Jeg håber at du vil nyde den uanset hvad!"
- Johanna, medarbejder hos ASA
Ingredients
-
150 g usaltet smør
- 5 æg
- 200 g flormelis
- 300 g hvedemel, sigtet + en 1 spsk
- 1 en toppet tsk bagepulver
- ½ tsk ASA vaniljepulver
- Ca. 220 g sukat og pomerans
- 50 g rosiner
- 50 g valnødder ( eller andre foretrukne nødder)
- 50 g figner
Directions
Varm ovnen op til 180 grader. Smør en aflang brødform med smør og læg bagepapir i
- Skær det bløde smør i mindre stykker og rør med en håndmixer indtil det er ‘fluffy’
- Fortsæt med at piske æggene i et af gangen indtil det er en jævn blanding. Pisk flormelis i og tilsæt derefter mel blandet med bagepulver og vaniljepulver
- Hak sukat, pomerans, nødder og figner i små stykker. Bland med rosiner og 1 spsk mel. Det trick har jeg fået af min bedstemor - det forhindrer frugt og nødder i at synke ned i bunden af kagen. De vil i stedet blive fordelt i kagen.
- Bland frugt og nødder godt og bland i kagedejen. Hæld dejen over i bageformen og bag den i ca 70 minutter
- Før du tager den ud af ovnen, så prøv at stikke en tynd træpind ind i midten af kagen. Hvis den kommer ud ren og tør, så er din kage klar. Hvis den er våd eller klistret, så giv kagen et par minutter til og tjek igen.