Chai cookies med brunet smør
Vi har puttet vores dejligt krydrede Chai Masala ned i en cookie.
Smørret i cookie’en har vi brunet for et ekstra velsmagende resultat.
Du kan sagtens udelade nogle af krydderierne, hvis de ikke lige er dig. Erstat i så tilfælde med nogle af de andre krydderier.
Ingredients
- 6 spsk. rørsukker
- 1/2 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. stødt kardemomme
- 1/4 tsk. stødt allehånde
- 1/8 tsk. stødt muskatnød
- 1/8 tsk. stødt stjerneanis
- Et nip stødt nellike
- 280 gr. smør
- 250 gr. hvedemel
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. allehånde
- 1 1/2 tsk. stødt kardemomme
- 1/2 tsk. stødt muskatnød
- 1/4 tsk. stødt nellike
- 1/4 tsk. stødt stjerneanis
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/2 tsk. havsalt
- Kornene fra en vaniljestang
- 275 gr. rørsukker
- 4 æggeblommer
Chai sukkermix:
Til småkagedejen:
Directions
- Bland alle ingredienserne til chai sukkerblandingen og sæt tilside.
- Smelt smørret i en kasserolle til det begynder at simre. Lad det simre indtil der begynder at danne sig skum på overfladen og smørret begynder at brune på bunden af kasserollen. Hæld det brunede smør i en skål og lad det størkne og køle helt af i køleskabet.
- Bland alle de tørre ingredienser (mel, krydderier, bagepulver, natron og salt) i en skål og sæt tilside.
- Tilsæt nu de tørre ingredienser til smørmassen og vend det hele sammen.
- Fordel dejen i ca. 20 portioner og rul til kugler. Tril kuglerne i Chai sukkerblandingen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag 10 af gangen. Der skal være lidt plads imellem dem da de flyder lidt ud.
- Bag ved 175 grader i ca. 10-12 min.
Lad dem køle helt af på bagepladen. Nyd til en kop te.