ROSENLEMONADE
Forfriskende og kølig lemonade med rosenblade og hibiscusblomst.
TIP: Smid ikke blomsterne ud efter brug. De er spiselige og lækre som topping på yoghurt sammen med hakkede pistacie nødder - eller på morgengrød, pandekager eller is.
Den grønne del af roserne (stilken) kan blive lidt bitter, så fjern dem, hvis du synes.
Ingredients
- 2 1/2 dl sukker 2 1/2 dl vand
- 1 1/4 dl rosenblade (ca. 10g)
- 1 spsk hibiscusblomst (for farve og syrlighed)
- 1/2 vaniljestang (valgfri)
- 1 1/4 dl rosensirup
- 6 1/4 dl meget koldt vand
- Saften fra 1/2 citron (afhængig af størrelse og syrlig)
Ingredienser til rosensirup
Ingredienser til rosenlemonade
Directions
Rosensirup
Bland alle ingredienserne til siruppen i en lille gryde og bring det i kog
- Rør godt rundt så alle blomsterne bliver dækket af vand og skru ned for varmen, så det simrer let. Lad det simre i 10 minutter
- Sluk for varmen, når siruppen har simret i 10 min, og lad den herefter køle helt ned
- Hæld siruppen gennem en si.
Lemonade
Bland alle ingredienserne til lemonaden i en kande og smag
- Hvis den er for syrlig, så tilsæt lidt ekstra sirup. Hvis den er for sød, så tilsæt lidt vand og citronsaft. Server den helt kold.