GARAM MASALA BAGT BLOMKÅL I KARRY
Personer
4
Ingredienser
- 1 kg blomkål delt i buketter
-
1 tsk. Garam Masala
- 1 tsk. salt
- 4-5 spsk. olie
- 1 rødløg
-
1 tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. mild chilipulver (fx Jamaican Bell)
-
½ tsk. stødt sort peber
- 30 g kikærtemel
- 500 ml kefir eller kærnemælk
- Saften fra ½ citron
-
1 spsk. Panch phoron
- Bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200°
- Del blomkålen i mindre buketter og vend dem med Garam Masala, salt og olie.
- Placer på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 min. Skær løget i mindre tern og steg dem i olie i en høj pande, indtil de er klare i farven.
- Tilsæt nu gurkemeje og chilipulver og steg i et kort øjeblik. Sæt varmen ned på lav og tilsæt kikærtemelet. Vend med løgene i 2-3 min.
- Rør nu kefir/kærnemælk, saften fra ½ citron og 1 tsk. salt i blandingen og bland godt, så eventuelle klumper bliver rørt ud.
- Rør konstant imens saucen tykner. Når det har en passende konsistens tilsættes blomkålsbuketterne. Tilsæt evt. en sjat vand, hvis saucen er blevet for tyk. Smag til med salt og sort peber, og lad stå ved lav varme.
- Varm 2 spsk. olie i en pande og steg 2 spsk. Panch Phoron indtil frøene begynder at poppe. Arranger blomkålskarryen på et fad og hæld Panch Phoron/olieblanding over med det samme.
- Drys med bredbladet persille eller frisk koriander. Server med fladbrød eller ris og en frisk grøn salat.
- For en mere fyldig ret kan kikærter eller kyllingefilet skåret i mindre stykker tilsættes.