SNAPS: JULEDRAM
Denne snaps med smag fra julens krydderier og et par æble er nem at lave og skal nok blive et hit til julefrokosten.
Denne opskrift har vi fået af ven og snapseekspert Niels Stærup, der har udgivet bogen Kryddersnaps - 50 opskrifter med planter, bær og rødder (2007), hvor denne opskrift også findes. Læs mere på www.kryddersnapse.dk.
Ingredienser
-
1 kanelstang
-
6 kardemomme kapsler
-
3 stjerneanis
-
6 nelliker
- Til denne opskrift skal der også bruges 3 æbler (2 søde & 1 surt)
- 1 flaske vodka, 70 cl
- Derudover skal du bruge 1 l glas med skruelåg
Fremgangsmåde
Trækketid: 7 dage og 14 dage
- Æblerne skæres i kvarte og kommes i glasset først. Kom herefter alle krydderier i en pose (fx gazebind) og tilsæt også dem i glasset
- Tilsæt herefter 70 cl. vodka og sæt låg på glasset.
- Efter en uge tages posen med krydderier op. Pres så meget saft ud af posen, som du kan
- Lad æblerne trække yderligere en måned
- Filtrer herefter snapsen og lad den hvile i 2 uger før den nydes.