KAGE MED LAVENDEL OG CITRON
Servings
8
Hvor ofte bruger du blomster i køkkenet?
Denne opskrift er på en mundvandsskabende kage med lavendel, som Joanna har taget under behandling med inspiration fra Food 52. Brug gerne fine blomster til at pynte med.
Ingredients
- Smør til form
- 2,5 dl sukker
-
3/4 spsk tørret lavendel
- 3 3/4 dl mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 2 store æg
- 2,5 dl skyr
- 1 1/4 dl solsikkeolie
- Revet skal fra 1 øko citron + 1 spsk citronsaft
- Flormelis til dekoration
- Ekstra lavendel til pynt
Directions
- Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en kageform med diameter på 20 cm og dæk bunden med bagepapir.
- Put sukker og lavendel i en food processer og kør indtil lavendel er finthakket.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilsæt derefter lavendelsukkeret.
- I en anden skål blandes æg, skyr og olie.
- Bland citronskal + saft med de tørre og våde ingredienser ganske let. Lad være med at 'over-røre'.
- Brug en dejskraber og hæld dejen over i formen.
- Bag kagen i ca 45-50 minutter eller indtil kagen giver slip på siderne, og en tynd pind kan stikkes ned i midten og komme op uden kagerester.
- Tag kagen ud af ovnen og formen og lad den køle af.
- Drys flormelis over kagen i et tyndt lag gennem en si og pynt den med ekstra lavendel eller andre fine blomster.
- Nyd kagen og velbekomme.
- Send os gerne et billede af din kage, hvis du har lyst?