Prøv denne lækre opskrift på chai te - perfekt til de lune vinteraftener. Masala chai (krydderi-the blanding) er lavet ved at brygge sort the med en blanding af udvalgte aromatiske indiske krydderier og mælk. Hvert krydderi tilføjer en ekstra nuance til smagen. ĀŠĀ masala chai bringer en autentisk krydret smag af Indien til din vinter ved at kombinere kardemomme, ingefær, kanel, cassia, nelliker, sorte peberkorn og stjerneanis og giver dig en varm, krydret, sød smagsoplevelse.
Ingredienser
-
10-15 g ĀŠĀ Masala Chai
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl mælk
- 2 spsk. sort te
- 2 spsk. sukker
- evt. et par skiver frisk ingefær
Fremgangsmåde
For at lave chai på indisk manér brug følgende metode: Put 10-15 g ĀŠĀ masala chai i 2,5 dl vand.
Bring vandet i kog ved lavest mulige temperatur og lade det simre i 10 min
- Tilsæt 2 spsk. sort the (fx Assam eller Ceylon), 2 spsk. sukker og 2,5 dl mælk. Lad chaien simre videre i 3 minutter
- Tag chaien af varmen og lad den hvile i 1-2 min, så smagen trækkes ud af krydderierne
- Si chaien og den er klar til at blive serveret. (Eksperimentér med mængderne og find din egen blanding) Du kan evt. tilsætte et par skiver frisk ingefær, når du laver chai.