DADELKUGLER MED LAKRIDS OG VANILLE
Vi er efterhånden alle bekendt med dadelkugler som kan varieres på et utal af måder med nødder, kerner, tørret frugt og krydderier.
Disse er lavet med solsikkekerner, som giver en lidt sej tekstur. Tranebærerne tilføjer lidt syrlighed, som fungere godt med lakrids og kakao.
Ingredienser
- 1 dl. mandler
- 1 dl. solsikkekerner
- 150 gr. dadler
- 1⁄2 dl. tørrede tranebær
-
1 tsk. lakridspulver
-
2 spsk. kakaopulver
-
Kornene fra en halv stang vanille
-
1⁄4 tsk. flagesalt
- Lakridspulver til at trille dadelkuglerne i.
Fremgangsmåde
- Blend mandler og solsikkekerner mellemgroft i en foodprocessor. Tilsæt dadler, tranebær samt resten af ingredienserne og blend til en sammenhængende masse.
- Rul kugler i den ønskede størrelse og tril dem derefter i lakridspulver.