PERSISK RISENGRØD
Personer
6
Hvis du har mod på at prøve en anderledes version af risengrød er denne persiske risgrød at anbefale.
Grøden er fuld af krydrede fine mellemøstlige smagsnuancer fra blandt andet appelsin, vanilje, Safran, kardemomme, kanel og rosenblade.
Den får dig med garanti ud på en vidunderlig tur på Aladdins flyvende tæppe. Spis den som alternativ til traditionel risalamande eller som en dejlig vinterdessert.
Ingredienser
- 150 gr. grødris
- 600 ml. sødmælk
- 300 ml. piskefløde
- 2 spsk. honning
- Skallen fra en appelsin skåret i strimler
- 2 spsk. orangeblomstvand
-
1 vaniljestang, kornene skrabet ud + stangen
-
1 nip safrantråde
-
1 tsk. flagesalt
- Granatæblekerner
- Pistacienødder
- Rosenblade
-
2 spsk. stødt kanel
-
2 spsk. stødt kardemomme
-
1 spsk. spidskommen
-
2 spsk. stødt ingefær
-
2 spsk. tørrede rosenblade
Drys (Advieh)
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til drysset (Advieh) sammen og sæt tilside.
- Bland mælk, fløde, appelsinskal, honning, vaniljekorn + stang, flagesalt og Safran i en gryde og lad blandingen varme op til kogepunktet ved middelhøj varme, imens der røres.
- Sluk for varmen og lad blandingen trække i mindst en time.
- Skyl grødrisene og fordel dem i 6 keramiske portionsskåle.
- Si appelsinskal, vaniljestang og safrantråde fra mælken og hæld over grødrisene.
- Drys med lidt af Advieh blandingen over hver portion.
- Tilbered grøden i ovnen ved 160° i ca. 40 - 50 min.
- Når risengrøden er færdigtilberedt drysses med mere af Advieh blandingen samt granatæblekerner, hakkede pistacienødder og rosenblade.