CHICKEN TIKKA MASALA
Servings
4
Chicken tikka masala er en klassisk Anglo-Indisk karryret.
Ingredients
- Vegetabilsk olie
- 1 stort pillet løg
- 2 små friske grønne chilier
- 1 knivsspids friskrevet ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsb ĀŠĀ garam masala
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. brunsukker
- 400 g hakkede tomater
- 4 kyllingebrystfilleter, skåret i små stykker
- 10 ĀŠĀ dried curry leaves
- 4-6 spsk. yoghurt naturel
- Friskhakkede koriander
Directions
Opvarm 2 spiseskefulde olie på en pande. Skær løget ud og opvarm det på derpå. Fjern kernerne fra chilien og skær hak det og ingefæren og tilfør det på panden. Pres hvidløget og påfør det på panden. Lad ingredienserne stege i 2-3 minutter.
Tilfør tumeric, garam masala og sukkeret. Lad det yderligere stege i 1-2 minutter. Tilføj tomatpuréen og de hakkede tomater. Rør godt og lad det opvarme i 7-11 minutter.
- Hæld den samlede masse i en blender/foodprocessor og blend massen indtil den er cremet. Tilføj 1 tsk. frisk olie på den samme pande fra før og steg kyllingen indtil den er let brunet. Hæld saucen tilbage på panden og tilføj karrybladene. Lad retten simre i 10 minutter eller indtil kyllingen er gennemkogt.
- Rør yoghurten i med halvdelen af de hakkede koriander og servér retten toppet med de resterende koriander.