Servings
2
Hold de græske ferieminder i live eller drøm dig hen til en græsk ø med disse hjemmelavede Gyros.
Man kan anvende svinekød eller oksekød i stedet for kylling og tzatziki i stedet for cremefraiche dressing med friske urter.
De er herlige at have med på en picnic og et oplagt valg til en grillaften.
Ingredients
- 250 gr. Kyllingefilet skåret i strimler
- 1 1⁄2 spsk Gyros
- 1 spsk. citronsaft
- 1⁄2 tsk. havsalt
- 2 spsk. olivenolie
- 4 fladbrød eller hvedetortillas
- Grøn salat
- 1⁄2 bakke cherrytomater
- 1⁄2 agurk
- Syltet rødløg
- 2 dl. cremefraiche
- En håndfuld frisk mynte
- En håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. havsalt
- 1⁄2 tsk. groftkværnet peber
- Saften af en kvart citron
Directions
- Bland kyllingefileterne med Gyros, citronsaft og havsalt og lad marinere mindst 2 timer, gerne natten over.
- Bland cremefraiche med friskhakket mynte og bredbladet persille og bland med salt, peber og citronsaft.
- Skær cherrytomaterne og agurk i mindre stykker. Vask salaten og flå bladene i mindre stykker.
- Varm olien op i en pande og steg kyllingefileterne i et par minutter ved middelhøj varme. Varm fladbrødene i ovnen.
- Anret kylling samt alt tilbehøret på fladbrødene, rul sammen og nyd.