KIWISALAT MED ZA'ATAR OG TAHINDRESSING
En dejlig frisk sommer salat, hvor kiwierne spises med skindet på.
Hvis du ikke bryder dig om at spise skindet på kiwierne kan de selvfølgelig skrælles. Tahindressingen kan udskiftes med en olie/eddike dressing, men den nøddeagtige smag fra tahinen går virkelig godt sammen med de syrlige kiwi, salte fetaost og krydrede Za'taar.
Ingredients
- 1 agurk
- 3 kiwifrugter
- 1 rødløg
- 100 g Fetaost
- Frisk dild
-
1⁄2 spsk. Za'atar
-
1 tsk. sorte sesamfrø
-
1⁄2 tsk. Sumak
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tahin
- 1 spsk. citronsaft
- 2-3 spsk. vand
Dressing
Directions
- Skær agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær i skiver.
- Skrub kiwifrugterne fri for de små stikkende hår. Skær dem på langs to gange, så hver kiwi i alt er delt i fire, og skær dem ud i små trekanter.
- Skær rødløget i tynde skiver.
- Bland nu alle ingredienserne til dressingen. Tilsæt vand efter hvor tyk eller tynd du ønsker dressingen skal være.
- Fordel agurkskiverne på et fad. Dernæst smuldres halvdelen af fetaosten over agurkerne, hvorefter kiwistykkerne fordeles. Smuldre resten af fetaen over agurker og kiwi og fordel også det skivede rødløg over salaten.
- Drys med Za'atar, sorte sesamfrø og Sumak og pynt med frisk dild.
- Bland evt. det hele sammen med dressingen, og pynt med lidt ekstra dild.
- For en pæn præsentation af salaten kan dressingen serveres ved siden af.
- Spis med en skive brød og du har et komplet måltid til en let frokostanretning.