CHILI CON CARNE
Servings
4
Chili con carne er en nem og dejlig aftensmad, der kan give varmen i de kolde måneder. Denne version er børnevenlig med cayenne peber, hvis du vil spice det lidt mere op, så brug også en frisk chili.
Ingredients
- 2 dl bønner (sorte eller kidney)
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 pastinakker
- 3 gulerødder
- 1 squash
- Olie
- 1 tsk cayenne
- 2 spsk koriander
- 1 spsk spidskommen
- 2 spsk ristede og hakkede kakaobønner
- 2 kanelstænger
- 400 g hakket oksekød
- 1 ds tomatpure
- 2 ds flåede eller hakkede tomater
- 3 dl urteboullion
- 100 g majskerner
- Salt
- Saften af en lime
- Chips
- Koriander
- Mynte
Directions
Dag 1:
Stil bønner i blød natten over.
Dag 2:
- Kog bønnerne til de er møre (45 til 60 min).
- Snit grøntsagerne i 1x1 cm store stykker. Steg dem i 10-12 min uden at lade dem tage for meget farve.
- Mens grøntsagerne steger varmes en stegepande op og krydderierne tørristes et par minutter. Vær opmærksom på, at de ikke skal brænde. Tilsæt de ristede krydderier og kødet til grøntsagerne. Lad det hele varme godt igennem i 8-10 minutter og tilsæt tomatpure, dåsetomater og urtebouillon.
- Lad chilien simre i 1 times tid før bønner og majs tilsættes. Når chilien har simret i yderligere 30 minutter smages til med salt og limesaft.
- Server den brandvarme chili con carne med chips, frisk koriander og mynte og eventuelt creme fraiche.
Anretning:
Som vist på billedet – riv det sidste pecorino over retten.