JEERA - RIS MED SPIDSKOMMEN
Jeera er et fantastisk alternativ til almindelige hvide ris, og kan spises til alle karryretter.
Ingredients
- 1 spsk. smagsneutral olie eller ghee
- 1 fintskåret grøn chili - fri for kerner (kan udelades)
- 1 spsk. hel spidskommen
- 1 kanelstang
- 1 laurbærblad
- 4 hele grønne kardemommekapsler
- 4 hele nelliker
- 2 dl. hvide ris
- 4 dl. vand
- 1 tsk. salt
Directions
- Skyl risene godt indtil vandet er klart og lad dem trække i rent vand i 30 min. Risene skal være dækket med vand.
- Når risene har trukket drænes de for vandet igennem en sigte.
- Varm olie eller ghee i en gryde ved middelhøj varme. Brænd alle de hele krydderier samt den fintskårede chili af i et par minutter, indtil de begynder at frigive aroma.
- Tilsæt nu risene og vend dem med krydderierne. Lad risene stege igennem et øjeblik inden vand og salt tilsættes. Bring op til kogepunktet og derefter ned på lav varme. Kog risene under låg i 10-12 min. indtil al væden er absorberet. Vend ikke rundt i risene undervejs men lad dem underholde sig selv. Når risene er kogt færdig skal de have lov at trække under låg i ca. 10 min, så de kan sætte sig og blive dejligt fluffy.
- Server med frisk koriander på toppen og Nyd dem til enhver karryret.