KYLLING VINDALOO
Servings
2
Vindaloo er en klassisk indisk stærk karryret med oprindelse i Goa med inspiration fra det portugisiske køkken. Man kan bruge lam eller svinekød i stedet for kylling, hvis det foretrækkes.
Ingredients
- 2 store kyllingefileter
- 2 fed finthakket hvidløg
- En tommelfinger størrelse revet frisk ingefær
- 1 spsk. Vindaloo
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 1⁄2 tsk. groft salt
- 1⁄2 dl. æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1⁄2 dl. vand eller hønseboullion
- 1 spsk. olie
- 1 hakket løg
- 1⁄2 dåse hakkede tomater
- Frisk koriander
Directions
- Skær kyllingefileterne i mundrette bidder og bland med hvidløg, ingefær, Vindaloo, gurkemeje, 1⁄2 tsk. salt, eddike og vand/hønseboullion. Lad kyllingen ligge i marinaden et halvt til et helt døgn.
- Varm olien i en dyb pande og steg løgene til de er blevet blanke.
- Tilsæt nu de marinerede kyllingestykker og vend med løgene i et par minutter. Tilsæt resten af marinaden, de hakkede tomater og 1 tsk. salt og lad retten simre under låg i 10 minutter.
- Hvis du har brugt hønseboullion i marinaden skal mængden af salt muligvis justeres.
- Server med frisk koriander, hvide ris, papadums eller Chapati.