LAM MED ROGAN JOSH
Servings
6
Hovedret - Rogan Josh er en nordindisk karry, der stammer fra Kashmir regionen. Rogan Josh fungerer særlig godt med lam, hvor de kraftige krydderier og lammekødet tilsammen giver en dejlig krydret hovedret - eller måske et alternativ til påskelammet?
Ingredients
- 6-7 cm frisk ingefær, skrællet og revet
- 7 fed hvidløg, hakket
-
50 g ASA Rogan Josh
-
1 pinch Kashmir safran (valgfri)
- 4 spsk yoghurt
- 1 kg god kvalitet lammebov skåret i store stykker (Du kan også bruge lammekølle - spørg gerne slagteren om at skære dem med ben for et autentisk resultat)
- 5 medium rødløg, skåret i halve
- 2 røde peberfrugter, halverede og uden frø
- 75 g usaltet smør (eller ghee hvis du har)
- 600 g hakkede tomater på dåse
- 1/2 spsk salt
- Kokosflager til pynt
- Frisk koriander
- 1 frisk chili, finsnittet til pynt
- Basmatiris, naan eller chapati brød
Pynt og tilbehør
Directions
- Dagen før: Brug en stavblender eller food processor og blend safran, ingefær og hvidløg til en pasta. Put det i en skål, der er stor nok til også at indeholde kødet.
Tilsæt yoghurten og rør rundt.
Tilsæt lammekødet i skålen og rør rundt indtil yoghurten og krydderier er fordelt over alt kødet. Dæk til og stil i køleskabet natten over.
Var ovnen op til 170 grader.
Hak løg og peberfrugter groft og blend dem i en food processor.
Varm en pande eller gryde, der er stor nok til at lave hele retten, op til medium varme og kom et skvæt vegetabilsk olie på.
Tilsæt Rogan Josh-krydderiblanding og rør rundt hele tiden, så det ikke brænder på, i ca 20 sekunder. Tilsæt løg- og peberfrugt pasten.
Fortsæt med at røre rundt over mild varme i ca 10 minutter.
Tilsæt derefter tomater, det marinerede lammekød og 2 1/2 dl vand og rør godt rundt.
Når retten begynder at simre, tilsættes salt. Rør rundt og læg låg på panden/gryden og stil retten i den forvarmede ovn i ca 2 timer.
Herefter tages retten ud og smages til. Pynt med kokosflager og frisk koriander (og måske en fintsnittet chili, hvis det passer til smagsløgene) og evt en skål yoghurt ved siden af.
Servees med basmati ris, naan brød eller chapatis.