OVENSTEGTE KARTOFLER MED PANCH PHORON
Disse krydrede, indisk inspirerede kartofler med Panch Phoron, bengalsk femkrydderi, er perfekt tilbehør til karry'er, fisk, grillet kød - eller som vegetarisk hovedret. It is a must try for cumin lovers!
Ingredienser
-
1 kg kartofler med skræl, grundigt vaskede
- 2 1/2 - 3 spsk Panch Phoron
- 4 fed hvidløg
- 3-4 spsk ghee eller olivenolie
- 1-1 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Rist 2 spsk Panch Phoron på en tør pande ved medium varme i ca 4 minutter
- Sørg for at ryste panden jævnligt, så det ikke brænder på. Sæt derefter krydderierne til side for at køle ned
- Mens krydderierne køler af, vaskes kartoflerne og skæres i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen
- Kværn de afkølede krydderier groft i en kaffekværn (en god morter kan også sagtens bruges)
- Bland kartofler, knust hvidløg, ghee/olivenolie og Panch Phoron og ryst indtil alle ingredienser er ligeligt fordelt
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 40 min i ovnen ved 200 c. Sørg for at vende dem et par gange
- Når kartoflerne er færdige og sprøde flyttes de over i en serveringsskåle og blandes med 1 tsk ghee (valgtfrit). Drys evt lidt ekstra salt over.