'SMASHED CUCUMBER' SALAT MED TAMARIND/GOCHUGARUDRESSING
'Smashed cucumber ' er en asiatisk inspireret agurkesalat, hvor man banker agurken, så den flækker og danner rustikke skiver.
Dræning af agurkeskiverne giver en fantastisk sprødhed.
Der findes forskellige varianter af dressingen. Vi har valgt at bruge Tamarind og Gochugaru, som komplementerer agurkerne på en skøn måde, og ikke gør salaten for stærk.
Hvis du ønsker mere chilistyrke kan et nip Bird's eye chiliflager eller Arbol chiliflager tilsættes.
Ingredienser
- 1 agurk
- 1⁄2 tsk. salt
- 1 fed knust hvidløg
- 1⁄2 spsk. rapsolie
- 1 tsk. fiskesauce
-
1 tsk. Tamarind
-
1 tsk. Gochugaru chili
- Ca. 1⁄4 tsk. sesamolie
-
Ristede jordnødder eller sesamfrø
Fremgangsmåde
- Vask agurken og bank den med en kagerulle eller bagsiden af en bred køkkenkniv, så den flækker en smule. Skær agurken i skiver og halver skiverne, hvis de ikke gør det af sig selv.
- Læg agurkeskiverne i en skål og drys med en halv tsk. salt. Lad saltet trække væde ud af agurkerne i ca. en halv time.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og hak jordnødderne groft.
- Hæld væden fra agurkerne og bland med Tamarind dressingen. Drys med ristede jordnødder eller sesamfrø og lidt ekstra Gochugaru chili.