Dabo Kolo er knasende sprøde og krydrede små brødstykker, der spises som en snack i Etiopien.
Brug dem som appetizers eller server som snacks til en kold øl.
Ingredienser
- 255 gr. hvedemel
-
2 spsk. Etiopisk Berbere
- 1 tsk. salt
- 1 1⁄2 spsk. sukker
- 1 1⁄4 dl. vand
- 1⁄2 dl. vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
- Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Rør lidt efter lidt vandet i melblandingen. Ælt dejen med hænderne, når røreskeen ikke længere kan klare opgaven. Der skal tilsættes lige nøjagtigt så meget vand at dejen hænger sammen i en tæt masse.
- Tag nu dejen ud på et melbestrøet bord og form en fordybning i midten. Hæld lidt af olien i fordybningen og fold dejen ind over olien. Det vil nok skvulpe lidt ud over kanterne, men det sker der ikke noget ved.
- Ælt olien ind i dejen og gentag denne proces 4-5 gange indtil dejen har absorberet al olien.
- Tænd ovnen på 180° og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Imens ovnen varmer op trilles dejen på størrelse med en lillefinger.
- Skær ud i små stykker på størrelse med det sidste led på din lillefinger, og placer stykkerne på bagepladen.
- Bag i 20-30 minutter og vend dem undervejs, så de får en brun overflade på begge sider.
- Lad dem køle helt af så de bliver sprøde og knasende.