Fransk pâté med krydderier
Ingredienser
- 1 stort hakket og brunet løg
- ½ kg hakket kalve og flæskesmåkød
- 300 g fjerkrælever, hakket (vi bruger kyllingelever)
- 100 g skinke
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. peber
-
2 tsk. postejkrydderi
- 2 æg
- ca. 200 gram fersk spæk i skiver (vi bruger bacon)
-
10 g nelliker
-
5 g muskatnød
-
5 g muskatblomme
-
5 g hvid peber
-
5 g timian
- 5 g basilikum
-
5 g knuste, siede laurbærblade
Postejkrydderi består af:
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 170 grader.
- Beklæd en postejform (ca 23x13 cm) eller et ildfast fad med spækskiver, der går ud over fadets kant.
- Kødet røres med den hakkede fjerkrælever, løg, æg, salt, peber samt postejkrydderi.
- Skinken skæres i store tern og blandes forsigtig i farsen.
- Farsen fyldes i fadet, spækket bøjes ind over, og postejen stilles i vandbad i en 170 grader C varm ovn i ca. 1½ time.