COURGETTEBLOMSTER MED MOZZARELLA OG SUMAK
Det er simpelthen en af de beste forretter/tapas vi kender.
Denne opskrift er udviklet af Camilla Plum.
Ingredienser
- 12 courgetteblomster
- 1 bøffelmozzarella
-
1 tsk sumak
-
en smule chiliflager
- 2 saltede ansjoser
-
1 tsk frisk eller tørret oregano
- 2 fed hvidløg
-
1 spsk frisk eller tørret mynte
- 1 tsk salt
- 1 æg
- Hvedemel
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Skyl blomsterne hvis det er nødvendigt.
- Skær mozzarellaen i tynde skiver og del dem så de passer ind i blomsterne.
- Mos ansjoser, hvidløg, sumak, krydderurter og salt med lidt olivenolie og vend mozzarellaen i det.
- Prop mozzarellaen ind i courgetteblomsterne og klap dem flade.
- Vend i sammenpisket æg, så i mel.
- Steg dem i en pande med 2 cm meget varm olivenolie til de er sprøde, og spis dem med et dryp citron og et drys flagesalt og sumak før de er kølet af.