MAJSSALAT MED ANCHO CHILI, SUMAK OG BIRKERØGET SALT
Personer
2
Hvis du har et par majskolber tilovers fra grillaftenen er denne salat en skøn måde at anvende majskornene på, og samtidig undgå madspild.
Salaten er inspireret af den mexicanske 'streetstyle cornsalad', men vi har tilladt os sætte vores eget præg på den med krydderier der smager dejligt sammen med majs.
Ingredienser
- 2 grillede eller kogte kolde majskolber
- 60 gr. feta
- 1 spsk. mayonnaise
- En håndfuld hakket frisk persille
- En håndfuld hakket frisk koriander
- Et par spiseskefulde hakkede syltede rødløg
-
1⁄2 tsk. Ancho chilipulver
-
1 tsk. Sumak
-
1⁄2 - 1 tsk. birkerøget havsalt
- Saften af en lime
-
Et drys lava salt
Fremgangsmåde
- Skær kornene af majskolberne og put dem i en skål. Bland med smuldret feta samt resten af ingredienserne.
- Smag til om salaten mangler salt, chili eller mere lime/Sumak.
Hæld over i en anden skål og drys med frisk persille, koriander og smuldret feta. Tilføje evt et drys lava salt for en smuk saltet effekt.
- Server med en skive brød som en selvstændig frokostret eller spis som tilbehør til grillet kød.