En børnefavorit.
Ingredienser
- 5 dl sødmælk
- 25 g gær
- ¼ dl sukker
- 2 tsk salt
- 700 g hvedemel
- 100 g hakkede tomater (gerne fra flaske)
- 1 spsk ASA tomatsaucemix (se nedenfor)
- 4 dele oregano
- 2 dele basilikum
- 1 del timian
- salt
- 150 g kogt skinke, hakket
- 150 g revet mild cheddarost
- 1 æg, pisket med 2 spsk koldt vand
Til dej:
Til tomatsauce:
Til fyldet:
Fremgangsmåde
Dej:
- Lun mælken til cirka 37 grader.
- Opløs gæren i den lune mælk og rør sukker og salt i.
- Bland melet i og ælt til dejen er blank. Sæt dejen lunt og lad den hæve i 1 time.
Tomatsauce:
Giv tomaterne et opkog med krydderierne.
Tilberedning:
- Rul dejen ud til cirka 40 x 30 cm.
- Fordel tomatsauce, skinke og revet ost på dejen og rul den til en lang pølse. Skær den i 18 - 20 stykker. Placer stykkerne på bageplader på bagepapir og tryk dem flade.
- Pensl dem med pisket æg og bag dem i 25-30 minutter ved 175 grader varmluft, eller til de er færdige og gyldne.
- Servér gerne pizzasneglene lune, eller brug dem i madpakken.