PANDEBRØD MED FALAFLER
Personer
4
Ingredienser
- 4 dl hvede- eller speltmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1,5 dl vand
- Olie til stegning
- 200 g tørrede kikærter, iblødsat i vand i mindst 20 timer (IKKE kikærter fra dåse)
- 0,5 tsk. natron
- 1 lille løg
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld friske urter (f.ek.s persille, koriander, purløg)
-
2 tsk ĀŠĀ stødt koriander
-
2 stk ĀŠĀ stødt spidskommen
-
1 tsk. ĀŠĀ flagesalt
- 2 spsk hvedemel
- olie til stegning, kokosolie eller ghee er fantastisk til det.
- 4 spsk tahindressing
- 4 tomater
- ½ agurk
- 50 gram rucolasalat
- Evt. chiliolie
Pandebrød
Falafler
Fyld
Fremgangsmåde
Pandebrød
Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt vand. Ælt dejen, del den i fire og rul dem ud til runde brød. Steg på panden, drys med lidt ekstra salt undervejs. Pak dem ind i sølvpapir, så de holder varmen indtil servering. Stil til side.
Falafler
Sæt de tørrede kikærter i blød med natron 20 timer før. Hæld vandet fra og blend kikærterne sammen med de øvrige ingredienser undtagen mel i en foodprocesser. Mærk om massen kan formes til små kugler, hvis ikke så tilsæt mel til du har en fast masse, der kan formes til falafelkugler. Steg falaflerne i olie på panden til de er sprøde.
Fyld
- Skyl og rens grøntsagerne og hak tomater og agurker i tern. Stil til side.
- Fordel grøntsager og falafler på brødene og hæld dressing og chiliolie på efter behag. Server straks.