
SAMOSA MED GARAM MASALA
Dejlige lune samosaer er skønne som aftensmad med raita. Og så smager de også godt kolde i madkassen. Opskriften giver 10-12 samosaer.

Ingredienser
-
250 g kogte kartofler
- 1 lille løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 2 dl ærter, evt. fra frost
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie til stegning
-
2 tsk stødt spidskommen
-
1 spsk garam masala
- Salt
- 4 plader filodej
- 50 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Mos kartoflerne hurtigt med en gaffel og rist rist dem efterfølgende med løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande
- Krydr med spidskommen og garam masala og smag kartoffelfyldet til med salt
- Pensl filodejen med smør
- Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter
- Pensl igen med smør og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde. Det tager cirka 15-20 minutter, men hold godt øje, så de ikke får for meget.