Hovedret en linse-baseret vegetabilsk gryderet baseret på en bouillon lavet med tamarind. Det er populært i syd indiske og srilankanske tamilske køkkener.
Ingredienser
-
1kg gule linser
- 3 løg, hakket
- 3 grønne chilier, groft hakkede
- 7 tomater, hakkede
- Salt
- 5 spsk solsikkeolie
-
3 tsk sorte sennepsfrø
-
1 spsk gurkemeje
-
3 tsk hel spidskommen
-
13 tørrede karryblade
-
3 spsk sambhar pulver
-
3 spsk tamarind koncentrat
- 1/2 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
Skyl linserne og læg dem i en stor gryde med løg, grøn chili, tomater og gurkemeje
- Tilføj 700 ml vand, bring i kog og kog i ca 45 minutter, indtil linserne er bløde derefter smages til med salt. Det kan være nødvendigt at tilføje mere vand
- For at afslutte sambhar, varme solsikkeolie i en stor gryde og tilsæt sennepsfrø og spidskommen. Sørg for, at olien ikke er for varmt - medium varme er bedst. Når de begynder spytte, tilsæt karry blade og sambhar pulver
- Steg i et minut og derefter tilføje den kogte linser blandingen og tamarind saft og lad det simre blidt i fem minutter
- Pynt den sambhar med korianderblade og server.