BROWN GINGER COOKIES
Servings
ca 75 stk
Brunkager er en af julens klassiske bagværk. Når du bruger ASAs brunkagekrydderi får dine brunkager en perfekt afstemt smag af jul, og med denne opskrift er du sikret en vidunderlig sprød mundfuld. Brunkager bringer minder om barndommens jul frem hos de fleste af os.
Ingredients
- 100 g sirup eller flydende honning
- 75 mørkt rørsukker
- 125 g smør
- 1 tsk potaske + 1 tsk vand
- 2 spsk. ĀŠĀ brunkagekrydderi
- 250 g hvedemel
- 50 g mandler
- 25 g pomerans
- 25 g sukat
Directions
Smelt honning eller sirup, sukker og smør i en gryde, og rør indtil det får en jævn konsistens. Lad blandingen blive lunken
- Rør potaske og vand sammen og bland det i sirupsblandingen. Bland krydderier og mel, og rør det i dejen sammen med smuttede, groft hakkede mandler, hakket appelsin eller pomeransskal og hakket sukat. Ælt indtil dejen er blank
- Rul dejen ud i to-tre ca. 4 cm tykke stænger. Læg dem i køleskabet, og lad dem hvile mindst to dage (gerne længere hvis du har tid)
- Skær så dejen i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv og læg dem på bagepapir på bageplade
- Bag kagerne i ca. 5 min. i en 200 grader varm ovn til de er lysebrune. Afkøl på bagerist.