DAHL MED VADOUVAN
Vadouvan er en fransk inspireret mild, sød og varm karry med masser af krydret aroma. Den giver fantastisk smag til en klassisk Dahl og kan piftes op med chilipulver efter behag.
Ingredients
- 150 gr. røde linser
- 1 finthakket løg
- 3 fed finthakket hvidløg
- En knold revet ingefær
- 1 spsk. olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl. kokosmælk
- 1⁄2 spsk. Vadouvan
- 1⁄2 tsk. Jamaican Bell chilipulver (kan udelades)
- 1 tsk. groft havsalt
- Saften fra en halv citron
- Frisk koriander
- Ristede cashewnødder
- Græsk yoghurt
Directions
- Varm olien op i en gryde og steg løgene ved middelhøj varme til de er blevet blanke. Tilsæt nu hvidløg og ingefær og steg et par minutter.
- Tilsæt Vadouvan karryen og steg et minut. Den skal bare lige ristet af for at frigive aroma.
- Tilsæt linserne til blandingen og rør rundt så de ikke brænder på. Lad dem stege i to minutter. Det mørner linserne at stege dem af inden væden tilsættes, og forkorter dermed kogetiden.
- Tilsidst tilsættes de hakkede tomater og kokosmælken samt salt, chilipulver og citronsaft. Rør godt igennem.
- Lad Dahlen simre ved lav varme i 10 minutter. Rør i den undervejs og tilsæt evt. en sjat vand, hvis den bliver for tyk.
- Server med frisk koriander, kold yoghurt og cashewnødder på toppen.
- Nyd Dahlen med Chapati eller Jeera ris. Du kan finde opskrifterne på vores hjemmeside.